Toevoegen: verschil tussen versies

Uit TvMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 21: Regel 21:
 
*[[Zender]]
 
*[[Zender]]
 
*[[Acteurs]]
 
*[[Acteurs]]
*[[Land van herkomst]]
+
*[[Land van Herkomst]]
 
*[[Genre-aanduiding]]
 
*[[Genre-aanduiding]]
 
*[[Plotomschrijving]]
 
*[[Plotomschrijving]]

Versie van 10 mrt 2017 om 13:07

Toevoegen is het aanmaken van een nieuwe seriepagina en/of seizoenspagina. Deze functionaliteit is uitsluitend beschikbaar voor gebruikers, en uiteraard alleen bruikbaar voor seizoenen die nog niet op TvMeter staan. Verzeker jezelf ervan dat de film die je wilt toevoegen wel aan TvMeters Minimale vereisten voldoet.

Op de toevoegpagina zie je een tabel waar je de informatie van de serie in kunt voeren. Ontwikkelaar, acteurs, speelduur, enzovoorts. Haal deze informatie zoveel mogelijk van IMDb, tenzij het daar aanwijsbaar onjuist is. Indien je een andere informatiebron gebruikt dan IMDb, geef dan ook een link mee naar de desbetreffende site. Let er bovendien op dat je, als de titel van de film met een lidwoord begint, deze achter de titel zet, bijvoorbeeld "Walking Dead, The". Op IMDb kun je meestal ook een goede omschrijving van het plot vinden, die je kunt vertalen. Daarnaast moet je ook nog een poster van de serie en het seizoen meesturen, in de vorm van een 300 pixels brede JPEG. Dit kan een aankondigingsposter zijn, de hoes van een video, of eventueel een still. Let op: een aankondigingsposter heeft te allen tijde de voorkeur! De links onderaan deze pagina verwijzen naar gedetailleerdere informatie over de richtlijnen voor het invullen van de verschillende velden die je tegenkomt.

Als er van een serie/seizoen die nog in productie is nog geen postermateriaal beschikbaar is, vragen wij je te wachten met toevoegen totdat dergelijk materiaal wel beschikbaar komt. Tegen die tijd is doorgaans ook meer bekend over de andere gegevens die je bij het toevoegen moet invoeren, zoals de acteurs, de plotomschrijving en de speelduur.

Om het werk van de crew te vergemakkelijken, is een link naar de bron van de synopsis en poster verplicht. Een toevoeging zonder bronnen zal worden teruggestuurd.

Nadat je de toevoeging verstuurd hebt, belandt deze in de wachtrij. Daar zal eerst één van de crewleden de toevoeging doorkijken en controleren op fouten, voordat de nieuwe filmpagina op de site verschijnt. Mocht er iets niet in orde zijn met de toevoeging, zal deze naar de pagina met foute toevoegingen verplaatst worden. Deze is hier te vinden. Je krijgt dan een privébericht waarin dit gemeld wordt, en je kunt je toevoeging daar vervolgens verbeteren. Hierna gaat de toevoeging opnieuw naar de wachtrij ter beoordeling.

Richtlijnen bij het toevoegen

Bij het toevoegen moet je de volgende gegevens van een serie/seizoen invoeren:

Zie verder ook de Minimale vereisten; niet alles wat op IMDb staat mag ook op TvMeter worden toegevoegd.