Spoiler

Uit TvMeterWiki
Versie door Miszmi (Overleg | bijdragen) op 9 mrt 2017 om 23:48 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Een '''spoiler''' is een tekst die iets verklapt wat voor kijkers verborgen had moeten blijven. Het Engelse to spoil betekent bederven of verpesten. Een spoiler bed...')

(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken

Een spoiler is een tekst die iets verklapt wat voor kijkers verborgen had moeten blijven. Het Engelse to spoil betekent bederven of verpesten. Een spoiler bederft de lol die iemand had kunnen beleven aan de aflevering. Het is immers veel leuker (of spannender) om verrast te worden door een bepaalde uitkomst, dan dat je deze van tevoren al weet.

Het is dus niet de bedoeling dat je zogenaamde "spoilers" plaatst bij de series: dat is vervelend voor mensen die de serie nog willen zien. Omdat discussies over het einde van een seizoen toch interessant kunnen zijn, is er een oplossing bedacht: de [spoiler] tag. Alles wat je tussen [spoiler] en [/spoiler] plaatst wordt automatisch onzichtbaar gemaakt, tenzij de tekst geselecteerd wordt. Mensen die niets willen weten doen dit niet, en de serie of het seizoen wordt voor hen niet verpest. Als je op het seizoen stemt worden de spoilers ook voor jou zichtbaar.