Poster: verschil tussen versies

Uit TvMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
(Een tussenliggende versie door dezelfde gebruiker niet weergegeven)
Regel 10: Regel 10:
 
Niet toegestaan als bronmateriaal zijn:
 
Niet toegestaan als bronmateriaal zijn:
 
* Setfoto's (foto's die op de set genomen zijn van de acteurs en soms de crew; dit is een belangrijk verschil met scenefoto's, die uit het eindresultaat komen).
 
* Setfoto's (foto's die op de set genomen zijn van de acteurs en soms de crew; dit is een belangrijk verschil met scenefoto's, die uit het eindresultaat komen).
* Posters of videohoezen van meerdere seizoenen.
+
* Posters of videohoezen van meerdere seizoenen of van onvolledige seizoenen (bijvoorbeeld wanneer een seizoen op meerdere dvd's is uitgebracht).
 
* Soundtrackhoezen.
 
* Soundtrackhoezen.
 
* Boekomslagen.
 
* Boekomslagen.
Regel 22: Regel 22:
  
 
Neem bij twijfel contact op met één van de [[crew]]leden.
 
Neem bij twijfel contact op met één van de [[crew]]leden.
 +
 +
==Websites met officiële posters of covers==
 +
[http://www.impawards.com/tv/index.html IMP Awards]
 +
 +
[https://www.goldposter.com/category/tv-poster/ Gold Poster]
 +
 +
[https://www.cinematerial.com/ Cinematerial]
  
 
[[categorie:Toevoegen]]
 
[[categorie:Toevoegen]]

Huidige versie van 12 apr 2021 om 21:54

Poster serie

De poster van een serie is de afbeelding die links op elke seriepagina staat. Dit moet een JPG zijn van tenminste 300 pixels breed, maar bij voorkeur 800 pixels breed (of meer). De minimumhoogte bij 300 pixels breed is 225 pixels, en de maximumhoogte 495 pixels.

De volgende typen bronmaterialen zijn toegestaan als poster:

 • De oorspronkelijke poster van een serie uit het Land van Herkomst (maar niet uit een co-producerend land) met de titel in de oorspronkelijke taal, of een internationale poster met de Engelse titel.
 • Een videohoes (vhs, vcd of dvd) van de serie uit het land van herkomst (maar niet uit een co-producerend land) met de titel in de oorspronkelijke taal, of een internationale videohoes met de Engelse titel. Hoezen van video's die twee of meer series tegelijk bevatten, zijn niet toegestaan.
 • Een scenefoto (still) uit de serie. Als er geen poster en ook geen videohoes van de serie die je wilt toevoegen te vinden is, kun je altijd je toevlucht nemen tot een scenefoto. Knip eventueel de zijkanten af om na verkleinen op een groter plaatje uit te komen (vanwege de beperkte breedte van 300 pixels). Stuur bij stills altijd een link naar de site van herkomst mee (in het commentaarveld bij een toevoeging), opdat de crewleden kunnen verifiëren dat de still inderdaad uit de bewuste serie én seizoen komt.
 • In sommige gevallen accepteren we ook ander promotiemateriaal, zoals een castfoto. Overleg dit van tevoren even met een crewlid als je twijfelt.

Niet toegestaan als bronmateriaal zijn:

 • Setfoto's (foto's die op de set genomen zijn van de acteurs en soms de crew; dit is een belangrijk verschil met scenefoto's, die uit het eindresultaat komen).
 • Posters of videohoezen van meerdere seizoenen of van onvolledige seizoenen (bijvoorbeeld wanneer een seizoen op meerdere dvd's is uitgebracht).
 • Soundtrackhoezen.
 • Boekomslagen.
 • Fan-art (onofficiële posters).
 • Opgeblazen posters.
 • Posters met logo's van websites of andere storende elementen (stickers o.i.d.) die niet op de poster thuis horen.

Voor de poster van de serie geven we de voorkeur aan een algemene poster van de hele serie. Mocht deze niet beschikbaar zijn kan ook worden volstaan met een poster van seizoen 1.

Poster seizoen

Hier dient de poster, videohoes of een still van het seizoen geplaatst te worden. De eisen hieraan zijn hetzelfde als aan die van de poster van de serie, met uitzondering dat bij een seizoen we de voorkeur geven aan een poster of videohoes van het betreffende seizoen. De voorkeur gaat in beide gevallen altijd naar een officiële (aankondigings)poster.

Neem bij twijfel contact op met één van de crewleden.

Websites met officiële posters of covers

IMP Awards

Gold Poster

Cinematerial