Gedragsregels: verschil tussen versies

Uit TvMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
 
Regel 7: Regel 7:
 
* Het is niet toegestaan om op MovieMeter Series aanwezig te zijn onder meerdere gebruikersnamen, bijvoorbeeld met de intentie om bepaalde series extra onder de aandacht te brengen. Moderators kunnen dit achterhalen en zullen in zo'n geval ingrijpen. Indien gebruikers meerdere keren deze regel overtreden leidt dit tot een permanente ban. Het is ook niet toegestaan dat users die niet tevreden zijn met hun gebruikersnaam zich uitschrijven en zich meteen opnieuw aanmelden met een nieuwe gebruikersnaam. In dat geval zal het nieuwe account gesloten worden en wordt de user terug verwezen naar zijn oude account.  
 
* Het is niet toegestaan om op MovieMeter Series aanwezig te zijn onder meerdere gebruikersnamen, bijvoorbeeld met de intentie om bepaalde series extra onder de aandacht te brengen. Moderators kunnen dit achterhalen en zullen in zo'n geval ingrijpen. Indien gebruikers meerdere keren deze regel overtreden leidt dit tot een permanente ban. Het is ook niet toegestaan dat users die niet tevreden zijn met hun gebruikersnaam zich uitschrijven en zich meteen opnieuw aanmelden met een nieuwe gebruikersnaam. In dat geval zal het nieuwe account gesloten worden en wordt de user terug verwezen naar zijn oude account.  
  
* We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten (''trollen'') zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
+
* We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende of kwetsende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten (''trollen'') zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
  
 
* Houd de discussie bij een seizoen ontopic. Discussies die te ver offtopic gaan worden verwijderd (of indien mogelijk verplaatst).
 
* Houd de discussie bij een seizoen ontopic. Discussies die te ver offtopic gaan worden verwijderd (of indien mogelijk verplaatst).

Huidige versie van 30 aug 2021 om 15:26

Om het op MovieMeter Series leuk en gezellig te houden, zijn er in de loop der jaren enkele gedragsregels ontstaan, waaraan gebruikers verondersteld worden zich te houden. De gedragsregels betreffen de inhoud van tekst in berichten.

Gedragsregels op de site

 • MovieMeter Series is een discussiesite voor serieliefhebbers. Dat impliceert dat gebruikers in hun berichten hun meningen serieus verwoorden en beargumenteren, in normaal Nederlands, en dus niet in sms-, BrEeZaH- of chattaal, en zonder geschreeuw door middel van het gebruik van enkel hoofdletters of cursieve tekst.
 • Het is niet toegestaan om op MovieMeter Series aanwezig te zijn onder meerdere gebruikersnamen, bijvoorbeeld met de intentie om bepaalde series extra onder de aandacht te brengen. Moderators kunnen dit achterhalen en zullen in zo'n geval ingrijpen. Indien gebruikers meerdere keren deze regel overtreden leidt dit tot een permanente ban. Het is ook niet toegestaan dat users die niet tevreden zijn met hun gebruikersnaam zich uitschrijven en zich meteen opnieuw aanmelden met een nieuwe gebruikersnaam. In dat geval zal het nieuwe account gesloten worden en wordt de user terug verwezen naar zijn oude account.
 • We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende of kwetsende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten (trollen) zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
 • Houd de discussie bij een seizoen ontopic. Discussies die te ver offtopic gaan worden verwijderd (of indien mogelijk verplaatst).
 • Het in extreme mate domineren van discussies is op MovieMeter Series niet toegestaan. Dit betreft het in feite volspammen van discussies met tientallen tot soms wel honderden berichten per discussie. Dit betreft ook het niet tolereren en niet willen verdiepen in afwijkende meningen van andere users, door er steeds vol bovenop te duiken. Dit laat onvoldoende ruimte voor andere users. Als je je hier schuldig aan maakt krijg je een stevige waarschuwing van de moderators. Ga je vervolgens toch door met dit gedrag, dan volgt onherroepelijk een ban.
  Als je fan bent van een serie, gedraag je dan in de discussies niet als 'freak' die altijd het laatste woord opeist. Dat wekt veel irritatie op. Ook als een user waar je mee in discussie bent aangeeft dat hij of zij wel klaar is met de discussie, daag de user dan niet uit de discussie voort te zetten. Ook het alsmaar er op wijzen dat de ander het niet begrepen heeft wekt wrevel.
 • Het bespreken van users (zowel actieve als gebande users) is niet toegestaan. Dit voedt namelijk een roddelcultuur en groepjesvorming. Als je een klacht hebt over een bepaalde user, meld dit dan via een privébericht aan een moderator of via de "meld misbruik" functie op de site.
 • Het zogenaamde slowchatten is tevens niet toegestaan op de site.
 • Het is niet de bedoeling dat MovieMeter Series gebruikt wordt als reclameplatform. Als een gebruiker overduidelijk de intentie heeft zijn eigen website o.i.d. onder de aandacht te brengen, dan grijpen de moderators in. Hier en daar een welgeplaatste link naar een website is prima. Als de moderators constateren dat MovieMeter Series gebruikt wordt om te adverteren, in plaats van een bijdrage te leveren aan de seizoenspagina of het forumtopic, zullen ze ingrijpen en de betreffende berichten verwijderen.
 • Het is niet de bedoeling dat users die een recensie schrijven voor een externe website links naar die site plaatsen, zonder daarbij duidelijk te maken wat deze link bijdraagt aan de bespreking van de serie/het seizoen. Daarom dienen ze bij zo'n link het hele artikel op de seizoenspagina te plaatsen, zodat het duidelijk is dat het berichtje niet puur en alleen dient om mensen naar de externe website te lokken. Als de recensie goed genoeg is, zullen lezers toch wel geïnteresseerd zijn in de site of blog waar het vandaan komt.
 • MovieMeter Series is geen platform voor illegaal downloaden. Het is niet toegestaan tips of aanwijzingen te geven over hoe of waar series gedownload kunnen worden. Ook mogen gebruikers geen illegale kopieën op de site aanbieden. Tevens worden links naar films of series op YouTube niet toegestaan, omdat dit in de meeste gevallen illegaal geüploade titels zijn. Linken naar YouTube mag alleen als het een rechtenvrije filmpje betreft.
 • Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te ondertekenen met een (nick)naam, signature, of ondertitel of link naar je eigen site.
 • Indien men direct reageert op een bericht is het niet echt nodig om te quoten. Dan kan men beter de quote weglaten, en eventueel de gebruiker van het desbetreffende bericht taggen, om er zeker van te zijn dat hij een melding ontvangt.
 • Indien men reageert op eerdere berichten, svp de normale quote functionaliteit gebruiken en weghalen wat niet relevant is.

Moderators kunnen ongewenste berichten verwijderen. Dit gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren via een privébericht naar de moderator in kwestie. In uiterste gevallen kunnen moderators een gebruiker een ban opleggen. Als je van mening bent dat de moderators in andermans bericht moeten ingrijpen, kun je hen daar via de meld misbruik-functie op attenderen.

Zie ook