Gedragsregels: verschil tussen versies

Uit TvMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 22: Regel 22:
  
 
* Het is in verband met de layout niet de bedoeling [[berichten]] te ondertekenen met een (nick)naam, ''signature'', of ondertitel of link naar je eigen site.
 
* Het is in verband met de layout niet de bedoeling [[berichten]] te ondertekenen met een (nick)naam, ''signature'', of ondertitel of link naar je eigen site.
 
* Het is in verband met de layout niet de bedoeling [[berichten]] te quoten als de reactie pal onder het originele bericht staat. In zo'n geval is quoten namelijk niet nodig, want dan is het duidelijk dat het gaat om een reactie op het bovenstaande bericht.
 
  
 
* Ook is het niet de bedoeling om lange stukken tekst te quoten. Bij het reageren op een bericht of een recensie dient men enkel het stukje tekst waar men op reageert in de quote te laten staan.
 
* Ook is het niet de bedoeling om lange stukken tekst te quoten. Bij het reageren op een bericht of een recensie dient men enkel het stukje tekst waar men op reageert in de quote te laten staan.

Versie van 22 mei 2019 om 17:29

Om het op TvMeter leuk en gezellig te houden, zijn er in de loop der jaren enkele gedragsregels ontstaan, waaraan gebruikers verondersteld worden zich te houden. De gedragsregels betreffen de inhoud van tekst in berichten.

Gedragsregels op de site

 • TvMeter is een discussiesite voor serieliefhebbers. Dat impliceert dat gebruikers in hun berichten hun meningen serieus verwoorden en beargumenteren, in normaal Nederlands, en dus niet in sms-, BrEeZaH- of chattaal, en zonder geschreeuw door middel van het gebruik van enkel hoofdletters of cursieve tekst.
 • Het is niet toegestaan om op TvMeter aanwezig te zijn onder meerdere gebruikersnamen, bijvoorbeeld met de intentie om bepaalde series extra onder de aandacht te brengen. Moderators kunnen dit achterhalen en zullen in zo'n geval ingrijpen.
 • We gaan fatsoenlijk met elkaar om: persoonlijke aanvallen, scheldpartijen, discriminerende opmerkingen en het doelbewust uitlokken van conflicten (trollen) zijn uit den boze. Ook discussies over politiek en/of religie worden in principe niet toegestaan, omdat deze vaak snel uit de hand lopen.
 • Houd de discussie respectievelijk bij de betreffende serie / het onderwerp van het topic. Discussies die te ver offtopic gaan worden verwijderd (of indien mogelijk verplaatst).
 • Het in extreme mate domineren van discussies is op TvMeter niet toegestaan. Dit betreft het in feite volspammen van discussies met tientallen tot soms wel honderden berichten per discussie. Dit betreft ook het niet tolereren en niet willen verdiepen in afwijkende meningen van andere users, door er steeds vol bovenop te duiken. Dit laat onvoldoende ruimte voor andere users. Als je je hier schuldig aan maakt krijg je een stevige waarschuwing van de moderators. Ga je vervolgens toch door met dit gedrag, dan volgt onherroepelijk een ban.
  Als je fan bent van een serie, gedraag je dan in de discussies niet als 'freak' die altijd het laatste woord opeist. Dat wekt veel irritatie op. Ook als een user waar je mee in discussie bent aangeeft dat hij of zij wel klaar is met de discussie, daag de user dan niet uit de discussie voort te zetten. Ook het alsmaar er op wijzen dat de ander het niet begrepen heeft wekt wrevel.
 • Het bespreken van users (zowel actieve als gebande users) is niet toegestaan. Dit voedt namelijk een roddelcultuur en groepjesvorming. Als je een klacht hebt over een bepaalde user, meld dit dan via een privébericht aan een moderator.
 • Het zogenaamde slowchatten is tevens niet toegestaan op de site.
 • TvMeter is geen platform voor illegaal downloaden. Het is niet toegestaan tips of aanwijzingen te geven over hoe of waar series gedownload kunnen worden. Ook mogen gebruikers geen illegale kopieën op de site aanbieden. Tevens worden links naar films of series op YouTube niet toegestaan, omdat dit in de meeste gevallen illegaal geüploade titels zijn. Linken naar YouTube mag alleen als het een rechtenvrije filmpje betreft.
 • Het is in verband met de layout niet de bedoeling berichten te ondertekenen met een (nick)naam, signature, of ondertitel of link naar je eigen site.
 • Ook is het niet de bedoeling om lange stukken tekst te quoten. Bij het reageren op een bericht of een recensie dient men enkel het stukje tekst waar men op reageert in de quote te laten staan.

Moderators kunnen ongewenste berichten verwijderen. Dit gaat altijd gepaard met een toelichting en eventueel een waarschuwing. Als je het niet eens bent met een beslissing, kun je daarop reageren via een privébericht naar de moderator in kwestie. In uiterste gevallen kunnen moderators een gebruiker een ban opleggen. Als je van mening bent dat de moderators in andermans bericht moeten ingrijpen, kun je hen daar via de meld misbruik-functie op attenderen.

Zie ook