Berichten: verschil tussen versies

Uit TvMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
Regel 1: Regel 1:
Een '''bericht''' is een tekstuele bijdrage aan de site, geplaatst door een [[gebruiker]]. Om berichten te kunnen plaatsen op TvMeter moet je dus [[inschrijven|ingeschreven]] en [[inloggen en uitloggen|ingelogd]] zijn. Berichten plaatsen kan zowel op een [[seizoenspagina]] als in een [[forum|forumtopic]]. In beide gevallen zijn er drie manieren om een bericht te gaan schrijven: via het kleine tekstveld dat je onderaan alle berichten vindt. via het tabblad 'nieuw bericht' (dat een aantal knoppen biedt voor extra functies), of via de 'quote'-knop van een ander bericht. In dat laatste geval wordt de tekst van het bericht waarop je reageert direct tussen quote-tags geplaatst. Dit soort effecten kun je echter ook handmatig invoeren.
+
Een '''bericht''' is een tekstuele bijdrage aan de site, geplaatst door een [[gebruiker]]. Om berichten te kunnen plaatsen op MovieMeter Series moet je dus [[inschrijven|ingeschreven]] en [[inloggen en uitloggen|ingelogd]] zijn. Berichten plaatsen kan zowel op een [[seizoenspagina]] als in een [[forum|forumtopic]]. In beide gevallen zijn er twee manieren om een bericht te gaan schrijven: via het kleine tekstveld dat je onderaan alle berichten vindt of via de 'quote'-knop van een ander bericht. In dat laatste geval wordt de tekst van het bericht waarop je reageert direct tussen quote-tags geplaatst. Dit soort effecten kun je echter ook handmatig invoeren.
  
 
Berichten zoals hier bedoeld moeten niet verward worden met [[privébericht|privéberichten]], die niet bij een serie of op het forum geplaatst worden, maar aan een enkele, specifieke [[gebruiker]] worden gestuurd.
 
Berichten zoals hier bedoeld moeten niet verward worden met [[privébericht|privéberichten]], die niet bij een serie of op het forum geplaatst worden, maar aan een enkele, specifieke [[gebruiker]] worden gestuurd.
Regel 5: Regel 5:
 
== Opmaak ==
 
== Opmaak ==
  
Berichten zijn te verfraaien via het gebruik van bepaalde tags. Als je berichten schrijft via het tabblad 'nieuw bericht' of via een quote-knop, vindt je bovenaan het tekstveld waarin je je bericht kan typen een rij knoppen, die bij indrukken de bewuste tags in je berichten invoeren. Je kunt de tags echter ook zelf intypen. De tags bestaan allemaal uit een openingstag en en sluittag, waarbij het effect dat de tags hebben toegepast wordt op de tekst die daar tussenin staat. Als je bijvoorbeeld tekst schuin wilt zetten, gebruik je daarvoor de openingstag "[i]" (zonder de aanhalingstekens) en de sluittag "[/i]". "[i]tekst[/i]" geeft bij het weergeven dus "''tekst''". Vanzelfsprekend geeft de code "[i][/i]" zonder tekst ertussen geen zichtbaar resultaat.
+
Berichten zijn te verfraaien via het gebruik van bepaalde tags. Als je berichten schrijft vind je bovenaan het tekstveld waarin je je bericht kan typen een rij knoppen, die bij indrukken de bewuste tags in je berichten invoeren. Je kunt de tags echter ook zelf intypen. De tags bestaan allemaal uit een openingstag en en sluittag, waarbij het effect dat de tags hebben toegepast wordt op de tekst die daar tussenin staat. Als je bijvoorbeeld tekst schuin wilt zetten, gebruik je daarvoor de openingstag "[i]" (zonder de aanhalingstekens) en de sluittag "[/i]". "[i]tekst[/i]" geeft bij het weergeven dus "''tekst''". Vanzelfsprekend geeft de code "[i][/i]" zonder tekst ertussen geen zichtbaar resultaat.
  
Je kunt de volgende tags gebruiken bij het schrijven van berichten op TvMeter:
+
Je kunt de volgende tags gebruiken bij het schrijven van berichten op MovieMeter Series:
 
{| {{Tabelopmaak2}}
 
{| {{Tabelopmaak2}}
 
! Code
 
! Code
Regel 27: Regel 27:
 
| maakt de url aanklikbaar (in dit voorbeeld http://www.tvmeter.nl)
 
| maakt de url aanklikbaar (in dit voorbeeld http://www.tvmeter.nl)
 
|-
 
|-
| [url=<nowiki>http://www.tvmeter.nl/</nowiki>]tekst[/url]
+
| [url=<nowiki>http://www.moviemeter.nl/</nowiki>]tekst[/url]
| plaatst onder de tekst een link naar een url (in dit voorbeeld [http://www.tvmeter.nl tekst])
+
| plaatst onder de tekst een link naar een url (in dit voorbeeld [http://www.moviemeter.nl tekst])
 
|-
 
|-
 
| [img](url)[/img]
 
| [img](url)[/img]
Regel 34: Regel 34:
 
|}
 
|}
  
Tevens kun je gebruik maken van smileys. Als je schrijft vanuit het 'nieuw bericht'-tabblad, kun je de 'voorbeeld'-knop (de meest rechter) gebruiken om de controleren of alle effecten goed overkomen.
+
Tevens kun je gebruik maken van smileys. Je kunt de 'voorbeeld'-knop gebruiken om de controleren of alle effecten goed overkomen.
  
 
== Eenmaal geschreven berichten ==
 
== Eenmaal geschreven berichten ==

Versie van 29 aug 2021 om 19:57

Een bericht is een tekstuele bijdrage aan de site, geplaatst door een gebruiker. Om berichten te kunnen plaatsen op MovieMeter Series moet je dus ingeschreven en ingelogd zijn. Berichten plaatsen kan zowel op een seizoenspagina als in een forumtopic. In beide gevallen zijn er twee manieren om een bericht te gaan schrijven: via het kleine tekstveld dat je onderaan alle berichten vindt of via de 'quote'-knop van een ander bericht. In dat laatste geval wordt de tekst van het bericht waarop je reageert direct tussen quote-tags geplaatst. Dit soort effecten kun je echter ook handmatig invoeren.

Berichten zoals hier bedoeld moeten niet verward worden met privéberichten, die niet bij een serie of op het forum geplaatst worden, maar aan een enkele, specifieke gebruiker worden gestuurd.

Opmaak

Berichten zijn te verfraaien via het gebruik van bepaalde tags. Als je berichten schrijft vind je bovenaan het tekstveld waarin je je bericht kan typen een rij knoppen, die bij indrukken de bewuste tags in je berichten invoeren. Je kunt de tags echter ook zelf intypen. De tags bestaan allemaal uit een openingstag en en sluittag, waarbij het effect dat de tags hebben toegepast wordt op de tekst die daar tussenin staat. Als je bijvoorbeeld tekst schuin wilt zetten, gebruik je daarvoor de openingstag "[i]" (zonder de aanhalingstekens) en de sluittag "[/i]". "[i]tekst[/i]" geeft bij het weergeven dus "tekst". Vanzelfsprekend geeft de code "[i][/i]" zonder tekst ertussen geen zichtbaar resultaat.

Je kunt de volgende tags gebruiken bij het schrijven van berichten op MovieMeter Series:

Code Resultaat
[i]tekst[/i] zet de tekst schuin
[quote]tekst[/quote] plaatst de tekst in een kader om duidelijk te maken dat dit een (deel van een) ander bericht is dat je aanhaalt
[quote=(naam)]tekst[/quote] als boven, maar plaatst bovenaan het kader eerst vetgedrukt de regel "(naam) schreef:"
[spoiler]tekst[/spoiler] maakt de tekst onzichtbaar, behalve voor wie gestemd heeft op de serie (dit uiteraard alleen op seizoenspagina's) en voor wie de tekst met de cursor selecteert. Te gebruiken voor spoilers
[url]http://www.tvmeter.nl/[/url] maakt de url aanklikbaar (in dit voorbeeld http://www.tvmeter.nl)
[url=http://www.moviemeter.nl/]tekst[/url] plaatst onder de tekst een link naar een url (in dit voorbeeld tekst)
[img](url)[/img] plaatst de op (url) gelokaliseerde afbeelding in het bericht (alleen op het forum)

Tevens kun je gebruik maken van smileys. Je kunt de 'voorbeeld'-knop gebruiken om de controleren of alle effecten goed overkomen.

Eenmaal geschreven berichten

Bij eenmaal geschreven berichten vind je in de rechterbovenhoek nog een aantal knoppen. Van links naar rechts zijn dit:

- Bericht verwijderen (alleen bij je eigen berichten, en alleen de eerste 12 uur na plaatsing)
- Meld misbruik: voor het melden van ongewenste berichten op de site, zoals grof taalgebruik of het openlijk spoileren van een serie/seizoen
- Bewerk bericht: deze knop brengt je terug naar het invoervenster, waardoor je nog wijzigingen aan kunt brengen in je bericht (alleen bij je eigen berichten, en alleen de eerste 12 uur na plaatsing)
- Quote een bericht: Voor het reageren op een bericht. Zoals hierboven al beschreven leidt deze knop naar het 'nieuw bericht'-tabblad, met de tekst uit het bericht waarop je wilt gaan reageren alvast tussen quote-tags. Probeer dit quoten echter wel zorgvuldig te doen (zie voor verdere uitleg de Gedragsregels).

Het bewerken van een bericht heeft geen invloed op de tijd van plaatsing zoals die bovenaan elk bericht staat, of op de termijn waarbinnen je je berichten nog kunt bewerken of volledig verwijderen. Deze wordt altijd gemeten vanaf het moment dat het bericht voor het eerst geplaatst werd op de site.