Wachtrij

Uit TvMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

De wachtrij is de plaats waar bepaalde invoer van gebruikers een beslissing of andere actie van een crewlid afwacht. Er zijn op TvMeter drie verschillende, onafhankelijke wachtrijen: één voor toegevoegde series, één voor correcties en één voor misbruikmeldingen.

De wachtrij voor toevoegingen is doorgaans de grootste wachtrij. Het streven van de crewleden is om elke toevoeging binnen een week af te handelen, maar in enkele gevallen is dit niet mogelijk, bijvoorbeeld als eerst interne discussie gevoerd moet worden over de vraag of de toevoeging wel aan de minimale vereisten voldoet. Het is voor gebruikers niet direct mogelijk om te controleren of een eerder ingezonden toevoeging nog steeds in de wachtrij staat; als je lange tijd niets hoort en twijfelt of de toevoeging wel goed is aangekomen, kun je het beste een van de crewleden een privébericht sturen.

Zodra de toevoeging goed wordt gekeurd door een crewlid, verschijnt de nieuw toegevoegde serie direct op de site (in de updates). Indien het crewlid echter oordeelt dat de toegevoegde serie niet aan de minimale vereisten voldoet, zal de toevoeging afgekeurd worden. Indien de serie of het seizoen wel aan de minimale vereisten voldoet, maar de toevoeging zelf onvolledig of gebrekkig is (bijvoorbeeld doordat de poster serie of de plotomschrijving onvoldoende wordt bevonden), zal de toevoeging naar de lijst van foute toevoegingen worden verwezen. In geval van afkeuring ontvang je altijd een verklarend privébericht.

De wachtrij voor correcties is doorgaans ook wat langer dan op sites als bijvoorbeeld MovieMeter, dit komt doordat er geregeld een nieuw plot toegevoegd moet worden. De lijst met correcties heeft normaliter voorrang en indien het onderling geen discussie behoeft, zal dit in veel gevallen binnen een dag worden behandeld. Er is hier geen lijst van afgekeurde correcties, dus als je toevoeging door een crewlid wordt afgekeurd, gaat de ingestuurde informatie verloren. Van zowel goed- als afkeuring ontvang je een privébericht.