Uitzenddatum en tijd

Uit TvMeterWiki
(Doorverwezen vanaf Uitzenddatum)
Ga naar: navigatie, zoeken

Uitzenddatum

De uitzenddatum is de datum waarop de aflevering voor het eerst op de gekoppelde zender te zien is geweest. Een seizoen is toe te voegen wanneer de exacte uitzenddatum (dus niet alleen een jaartal) van de eerste aflevering bekend is.

Indien er bij oudere series echt geen uitzenddata te vinden zijn, maar alleen het jaartal van uitzending, mag je dit jaartal als uitzenddatum invullen. Dit geldt dus niet voor seizoenen die nog moeten worden uitgezonden, hier is nog steeds ten minste de uitzenddatum van de eerste aflevering vereist.

Bij het zoeken naar uitzenddata kun je onder andere gebruik maken van de volgende sites: IMDb TVmaze TheTVDB Wikipedia Mijnserie

Bij twijfel vooraf graag even overleggen met de crew.

Uitzendtijd

Het tijdstip waarop de aflevering wordt uitgezonden hoeft alleen maar ingevuld te worden bij series die nog toekomstige afleveringen hebben op de zenders die in ons tv overzicht staan. In dat geval moet de Nederlandse tijd worden aangehouden. In alle andere gevallen (dus series die al in zijn geheel zijn uitgezonden of alleen nog op zenders worden uitgezonden die niet in ons overzicht staan), mag het hokje "tijdstip onbekend / nvt" aangevinkt worden. Een complete lijst van alle zenders is overigens hier te vinden: https://www.tvmeter.nl/tv/channels

Let op bij afleveringen die na middernacht op tv komen. Een aflevering die in de nacht van 1 december op 2 december om 1:30 op tv komt voer je in op 2 december, 1:30 uur.

Indien er sprake is van een dubbele aflevering waarvan beide delen direct achter elkaar zijn uitgezonden mogen deze samengevoegd worden tot 1 aflevering tijdens het toevoegen. Let op: dit is dus niet verplicht. We hanteren hiervoor de volgende regels:

Het samenvoegen van meerdere afleveringen tot 1 aflevering is toegestaan indien:

- De afleveringen op dezelfde dag zijn uitgezonden.

EN

- Het duidelijk is dat het om een dubbele aflevering gaat, bijv. door de toevoeging "part 1" en "part 2" aan de titel, doordat het expliciet een two-part episode genoemd wordt of doordat de plots van beide delen gelijk zijn.

OF

- Er meerdere verhalen in 1 uitzending worden getoond, wat vaak het geval is bij tekenfilmseries. Op IMDb worden deze overigens meestal al samengevoegd, waarbij de afzonderlijke titels door een schuine streep gescheiden worden.

De toevoeger is altijd verantwoordelijk voor de bronnen die dit aantonen en kan bij twijfel contact opnemen met de crew.