Seizoenspagina

Uit TvMeterWiki
Ga naar: navigatie, zoeken

Een seizoenspagina is gericht op een bepaald seizoen van een serie. Het is een andere pagina dan de seriepagina. Wel zijn er enkele overeenkomsten te vinden, zoals de primaire titel, alternatieve titels, Land van Herkomst, genres, ontwikkelaar(s) en de algemene plotomschrijving, ook is er ook beide pagina's een poster te vinden, maar deze posters zullen in de meeste gevallen van elkaar verschillen.

Op het eerste tabblad bovenaan de pagina zijn de primaire en alternatieve titel(s) te vinden, daaronder volgt het gemiddelde van het betreffende seizoen en hoeveel stemmen het seizoen heeft. Rechts daarvan kan je je eigen stem invoeren. Onder de stemmen staan de landen, genres, ontwikkelaars en acteurs. De acteurs kunnen ieder seizoen van elkaar verschillen. Vervolgens volgt het algemene plot, gevolgd door alle afleveringen van het seizoen inclusief de bijbehorende titels. Naast de afleveringen is er een sterretje te vinden, hiermee kan je bijhouden welke afleveringen je al hebt bekeken en welke je dus nog moet zien. Onderaan is er een mogelijkheid om alle afleveringen in één keer te markeren, door het sterretje voor "markeer als gezien" te gebruiken. Door de cursor op één van de aflevering te houden volgt er meer informatie. De tijdsduur verschijnt, evenals het plot van de betreffende aflevering. Onderaan is te zien door welke zender de aflevering is uitgezonden en wanneer deze aflevering voor het eerst te zien is geweest.

Links op deze pagina is een poster van het seizoen te vinden, in veel gevallen, met name de recentere series, zal dit een officiële aankondigingsposter zijn van het seizoen. Een officiële aankondigingsposter geniet ook altijd de voorkeur. Onder de poster kan je de serie aan je update toevoegen door de knop "Mijn Updates" in te drukken. Ook is het mogelijk om de serie aan je Mijn Series-lijst toe te voegen, dit doe je door op de desbetreffende zwarte knop te klikken. Je kan dan ook zelf kiezen in welke map je hem wil plaatsen.

Onderaan de pagina is er de mogelijkheid om met elkaar de discussiëren over het seizoen. Let hierbij altijd op dat spoilers voorkomen worden, het is niet de bedoeling dat een bepaalde gebeurtenis wordt verpest voor andere gebruikers.

Het tweede tabblad is het tabblad 'Statistieken'. In dit tabblad is te zien wanneer, hoe laat en door wie de toevoeging is gedaan.

In het derde is er een stemoverzicht te zien. Hierbij is in een grafiek duidelijk weergeven hoe de stemmen zijn verdeeld. Hieronder is een lijst samengesteld met meest recente stemmen, inclusief de dag en het tijdstip van stemmen. Onder die lijst zijn alle stemmen te vinden, deze is gecategoriseerd van de hoogste naar de laagste stemmen.

Rechts vind je het vierde en laatste tabblad, waarbij het mogelijk is om correcties in te dienen indien er fouten in het seizoen zijn.